Europas främsta bakverk

Även om vi svenskar är riktigt duktiga på att fika så är de bakverk som vi äter under denna underbara stund oftast från ett annat land än vårt eget. Våra grannländer i Europa har en mängd med intressanta och ljuvliga bakverk som länge stått i toppen av världens alla bakverk. Och här följer några av de absolut främsta.

Om du är intresserad av att själv göra några av dessa bakverk så finns det gott om recept på nätet och det är nu också möjligt att beställa hem alla nödvändiga ingredienser genom en matkasse på nätet.

Churros

Ursprungligen uppfunna av spanska herdar som kunde laga dem i en panna över en öppen eld. Idag äts dessa ovanligt formade kanelsockersprutade ”rören” oftast i Spanien och Latinamerika som en varm frukostmat, avnjuten tillsammans med en stark kopp kaffe eller en kopp tjock varm choklad. Svårslaget på en söndag.

Croissant

Dessa frasiga, gyllene färgade, halvmåneformade bakverk smakar bäst när de är gjorda med rent smör och en lätt sötad jästdeg. Om den görs ordentligt, bör den gulvita interiören vara en aning elastisk när den dras från mitten, redo att täckas med en dyna med smör eller lite färsk sylt. Himmelskt!

Cannoli

Dessa dekadenta, krispiga stekta bakelserör fyllda med en läcker ricottakräm är kanske en av Siciliens mest kända desserter utanför Italien. Cannoli tros ha sitt ursprung i Palermo under 900-talet, medan Sicilien var under arabiskt styre. Denna är ett måste för den som har en chans att pröva.

Kringlan

Ursprungligen skapad av romersk-katolska munkar och nu populär internationellt, kringlan är ett läckert bakverk, fyllt med olika ingredienser. Den introducerades först i Danmark, under påverkan av österrikiska bagare, och senare spriddes den över hela Norden och så småningom till USA där den fick stor framgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *