Att bjuda både vegetarianer och köttätare på mat

Att bjuda hem till middag har troligen aldrig varit en större utmaning. Det är nog många som tänkt bjuda hem både vegetarianer, veganer och köttätare på middag men som inte vetat hur man ska få ihop det. Givetvis kan man välja att göra diverse smårätter och på så sätt tillfredsställa de flestas smaker. Men vill man inte spendera en hel dag på matlagningen, så finns det faktiskt enklare måltider även om man så skulle bjuda över veganer, vegetarianer och köttätare. Ett enkelt alternativ är givetvis att skippa köttet, men dessvärre är det ännu inte alla gäster som skulle uppskatta detta. Därför kommer här lite enkla förslag på hur man lagar enkel mat som de flesta kan uppskatta.

[IMAGE=bVkSjBfTqtlF.jpg]

När man vill göra det extra enkelt

[IMAGE=fqOS3dc3Kk5j.jpg]

När man vill undvika att lägga för mycket tid i köket kan man faktiskt föreslå ett knytkalas, så att alla gäster tar med sig något. Det kan dock vara en bra idé att komma överens om vad var och en bör ta med sig så att man får en bra helhet på måltiden. Tycker man att det blir en för stor uppgift och utmaning, finns det olika typer av catering att välja mellan. På så sätt kan man själv luta sig tillbaka och bara njuta av middagen och sällskapet som samlats kring bordet. Mat kan göra både kropp och själ glad, men man får inte glömma att sköta om tänderna. Med allt från mellanrumsrengöring till tandborstar kan GUM hjälpa en till en optimal munhälsa.

[IMAGE=cGmZDMeS6AMW.jpg]

Maträtter som går att justera

Taco är en maträtt som blivit väldigt populär i Sverige, och trots att många förknippar den med kött så är den väldigt enkel att göra vegansk eller vegetarisk. Det finns veganska färser att välja på så man kan tillaga en vegansk färs till både veganerna och vegetarianerna. Sedan får köttätarna sin vanliga köttfärs, och grönsaker samt andra tillbehör serveras vid sidan om så att var och en kan välja det de vill ha. En lika enkel lösning är att göra veganska hamburgare eller att köpa färdiga sådana och göra hamburgare av kött till resterande gäster. Här går det att göra likadant med tillbehören som för tacorätten ovan. Dock får man vara observant på att dressingar och hamburgarbröd oftast inte är veganska och att man kan behöva hitta eller göra särskilda varianter.

Med maten gjord så är det bara efterrätten kvar, och här finns det utsökta veganska desserter, till exempel chokladbrownies på svarta bönor och chokladmousse på kikärtsspad. Det kan knappt gå fel oavsett om man är vegan, vegetarian eller köttätare. Vill den sistnämnda ha något extra så kan man givetvis servera en klick grädde eller liknande vid sidan av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *