Boka catering – att tänka på!

Det finns mycket saker som du kan behöva tänka på och planera efter när du ska hålla i en tillställning. Att då slippa behöva fundera på maten är något som de allra flesta skulle uppskatta. Maten är en så stor del av ett event eller fest och det är viktigt att den bli som man önskat, att den räcker till alla och att den är enkel att förbereda. Med hjälp av en cateringfirma kan du få maten serverad när helst du önskar, men vad ska man egentligen tänka på när man bokar?

För det första måste du ta reda på vad det är som du är ute efter. Vill du försöka hitta en firma som är så billig som möjligt måste du se till att vara ute i god tid och fråga runt ordentligt. Berätta för cateringfirmorna vad det är som du vill ha och se sedan vilket pris som erbjuds. Du kan även här få olika menyförslag om du känner dig tveksam på vad du vill servera. Det är bättre att du är ärlig och rak mot cateringfirman. Berätta vilken budget du har att röra dig med och fråga vad de kan erbjuda för den kostnaden.

Vad vill du ha hjälp med?

Catering är så mycket mer än bara mat. en cateringfirma kan i många fall hjälpa dig med allt från att hyra ut porslin, dukar och bordsdekorationer, till att hyra ut personal för servering och mycket mer. På Aftonbladet kunde man tidigare läsa om en förskola som började erbjuda catering på fredagar. Föräldrar kunde då hämta upp barn och mat samtidigt. Eftersom en firma kan erbjuda så mycket mer än enbart mat så se till att du inkluderar alla tjänster när du frågar om priset.

Välj din aktör

När du har frågat runt ett tag är det dags för dig att välja vilken leverantör det är som du vill arbeta med. Även om du kanske har lämnat lite einformation i samband med prisförfrågan så behöver du se till att få med alla detaljer. Kom ihåg att också känna efter hur kontakten med cateringfirman känns. Är det svårt att kommunicera eller känns det luddigt när ni pratar? Du ska inte välja ett företag som får dig att känna dig osäker på att du får vad du har beställt.

Boka i tid

Även om man kan tänka att man håller tillställning under lågsäsong så har cateringfirmor oftast fullt upp hela tiden. Om du behöver maten en speciell dag och en specifik tid är det viktigt att du är ute i god tid när du ska boka. Vi rekommenderar att du egentligen bokar så fort du vet exakt vad det är som du ska ha. På så sätt kan du säkerställa att du får maten den dag och tid som du önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *