Tips för att äta bättre mat

Att äta mat som är näringsrik är av största vikt för din hälsa. Det är dock inte det allra lättaste att veta vilken mat som är nyttig på riktigt. Vissa livsmedel marknadsförs som nyttiga men är inte det i själva verket. Något som är nyttigt och viktigt att äta regelbundet är fisk. Ett tips om du vill äta mer fisk är att äta mer sushi av olika slag. Det är perfekt att äta sushi på lunchen om du ska äta ute på restaurang eller ta med hämtmat till kontoret.

Fisk är bra för kroppen

En stor fördel med sushi är att det finns många variationer. Det är svårt att tröttna på sushi eftersom du alltid kan testa en ny variant. Restauranger som säljer sushi är väldigt bra på att kombinera olika smaker och råvaror för att kunna ge en riktigt bra smakupplevelse. När inspirationen till vardagsmat tryter och du har ont om tid är också sushi ett väldigt bra alternativ. Om du har barn som gillar sushi är det perfekt att äta det lite nu och då för att få i dem fisk. Varför fisk är viktigt att äta beror på att det innehåller omgea-3 som är en nödvändig fettsyra som kroppen verkligen behöver. Att äta fet fisk 2-3 gånger per vecka är en bra utgångspunkt.

Fokusera på råvaror från växtriket

För att äta bättre mat är det bra att försöka fylla ut tallriken med grönsaker. Fördelen med grönsaker är att de mättar och de innehåller bra vitaminer, mineraler och antioxidanter. Frukt och bär och är också väsentligt att äta. Ett tips är att göra en smoothie med olika bär, grönsaker och frukter för att verkligen få i dig en bra mängd. Rotfrukter och baljväxter är bra källor till kolhydrater och protein. Ägg är ett annat bra livsmedel som innehåller högkvalitativt protein och D-vitamin.

Mat för alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *