Olika sätt att bleka tänderna

Med åren och olika sorters mat och dryck förändras våra tänders utseende. Emaljen förändras och missfärgningar uppstår lätt. Eftersom vi människor gärna vill visa upp ett strålande leende med vita tänder kan olika former av tandblekning vara det som hjälper oss. Men vilka metoder finns och är de trygga att använda?

Naturligt eller hemmablekning?

Tandblekningar utförs hos tandläkare men det är ofta dyrt och hemmablekningar har blivit mer och mer populärt. Utvecklingen av produkter har gått framåt och det finns många som du tryggt kan använda hemma. Det är dock viktigt att du ser till att blekningen har EUs säkerhetsmärkning, eftersom du använder starka medel på emalj och slemhinnan i munnen. Det finns som sagt olika sätt att bleka tänderna på och några är helt naturliga. Du kan använda allt från jordgubbar och bananer till kokosolja och bikarbonat, men även flera av de naturliga sätten kan ha en slipande effekt eller innehålla naturliga syror vilket gör att de ska användas sparsamt. De här tillvägagångssätten vilar inte heller på en vetenskaplig grund, men är du försiktig så kan de naturliga alternativen vara ett bra sätt att börja på. Sedan finns det även bra hemmakit för tandblekning som både är bra, trygga och inte kostar för mycket. Det blir betydlig billigare än att utföra blekningen hos en tandläkare även om det såklart är ett ännu tryggare alternativ.

God munhygien bästa grunden

Att våra tänder blir missfärgade sker naturligt. Det kan bero på starkt färgad mat och dryck som till exempel soja, curry och kaffe men även vissa typer av mediciner kan missfärga tandemaljen. Att ha en god tandhygien är såklart en förutsättning för att lyckas hålla en god munhygien och fina tänder, men ofta kan vi inte undvika att missfärgningar uppstår i olika grad. Är du i behov av en tandblekning kan du med fördel prova de naturliga alternativen först för att sedan eventuellt gå vidare till kemisk blekning.