Catering – hur funkar det?

Har du funderat på att ta hjälp av en cateringfirma inför en stor fest eller kanske inför ett event? Då kan det vara bra att veta hur en cateringfirma faktiskt fungerar och vad det är som du behöver tänka på när du väljer att anlita. En cateringfirma är ett företag som kan hjälpa dig att bistå med olika maträtter till en större grupp människor. Naturligtvis kan man boka catering även för en mindre grupp, men i de flesta fall finns ett “minsta antal”. Maten är väldigt varierande och beror på vilken typ av cateringfirma det är som du valt att använda dig av.

Som kund behöver du se till att hitta en cateringfirma som du tycker om och som du vill beställa från. Kom ihåg att det kan vara bra om du har viss information redo i samband med bokning, t.ex. hur många som maten ska räcka till, om det finns några allergier/specialkoster att anpassa sig efter samt vilket datum det är som du är i behov av maten. Tillsammans med cateringfirman kommer ni överrens om ett leveransdatum, om du vill ha kall eller varm mat samt vilken tid som maten ska serveras.

Fram till leveransdagen behöver du inte själv göra något. Det enda du behöver säkerställa är att du finns på plats och kan ta emot cateringfirman när maten ska levereras. Många mattidningar på nätet har recenserat olika cateringfirmor runt om i Sverige. Om du inte känner till någon cateringfirma eller kan få någon rekommenderad av vänner och bekanta så kan du alltså hitta bra firmor och företag online.