Mat till många personer

Ska du bjuda hela tjocka släkten på middag eller vankas det kanske kalas där du inte bara vill bjuda på godsaker, utan även på mat? Då kan det kännas skönt att ha lite recept bakom ryggen som du kan använda dig av. Att laga mat till många människor samtidigt är en konst. Gäller det barnkalas kan man med fördel slänga ner lite varmkorv i en kastrull och bjuda på korv med bröd, men till en vuxen tillställning kanske inte korv med bröd känns så lyckas. I den här texten kommer du att få läsa om några riktigt bra maträtter som går snabbt att förbereda och som passar för många!

Lasange – Vem älskar inte en riktigt god lasagne och det bästa är att du kan göra den både med kött och vegetarisk. Lasangen går snabbt att tillaga och kan till och med göras klart dagen innan, för att därefter värmas upp i ugnen.

Chili – En god chiligryta värmer de allra flesta och är dessutom bra att göra i större mängder. Använd dig av färdiga grytbitar så slipper du dessutom stå och skära kött (även om detta i sig inte tar så mycket tid). Om du inte gör chilin för stark så passar den utmärkt även till barn.

Matiga pajer – Matiga pajer är mycket enkla att få ihop och kan tillagas långt i förväg, eftersom du kan frys in dem och sedan värma upp när det är dags att servera. Du kan t.ex. använda dig av köttfärs och göra en tacopaj, broccoli och skinka eller varför inte feta och spenat. Gör många olika alternativ så att alla kan hitta en paj som passar den egna smaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *