Mat som passar till babyshowern

Har du fått chansen att hålla i en babyshower? Vad roligt! Det finns få fester som är lika roliga att planera än just en sådan där man ska fira att en ny person kommer till världen. Förr var babyshowers inte ett speciellt stort koncept i Sverige, men allt eftersom åren går har det blivit mer och mer populärt. På en babyshower firar man föräldrarna, men främst det lilla barnet som ska komma ut och få ta del av världen. Inför en babyshower kan det därför vara roligt att inte bara dekorera snyggt, utan även bjuda på god mat.

Men hur ska man då tänka när man vill bjuda på mat på en babyshower? Är det något specifikt som man måste anpassa sig efter och hur vet man att maten kommer passa till alla? Ja, det är svårt att säga. Det är nästan omöjligt att få just enbart en maträtt att passa alla i smaken, men vi har lösningen på problemet!

  • Se till att du bjuder på mat från världens alla hörn. Det kan t.ex. vara chilenska piroger, ilippinska lumpias, indiskt naan-bröd, spanska tapas eller vad helst du kan komma på. Det blir en riktig fest för smaklökarna och alla hittar något som passar en i smaken.
  • Babyshower betyder fest, men det är inte alltid det är läge för t.ex. champagne. Se till att mamman får ta del av alla härliga drinkar och gör ett bord med alkoholfria alternativ. Det kan även vara så att det är många som kör hem och därför inte har möjlighet att dricka alkohol.
  • Det sägs att en god efterrätt kan göra en människa mycket gladare och vi håller med. Även om du bjuder på massor med god mat så se till att det även finns ett dessertbord där gästerna kan hitta sötsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *