Catering – mer än bara mat

När man hör ordet catering är det många som direkt associerar detta med mat och visst är det mat som en cateringfirma i grund och botten också sysslar med. En cateringirma kan dock erbjuda betydligt mycket mer än bara ätbara saker och ting. Hos en bra och professionell firma kan du få hjälp med allt från att hyra porslin, till duking, servering och mycket mer. Här nedan hittar du en lista på några av de tjänster (utöver mat) som du kan boka!

Porslin och bestick – Om du så önskar så kan en cateringfirma hjälpa dig att se till så att du även kan hyra porslin och bestick till din tillställning. Att hyra porslin och bestick kommer dock med en extra avgift och är ingenting som är inkluderat i priset för maten. Du kan i många fall välja att både hyra snygga serveringsbestick och bestick till maten.

Servitriser och servitörer – Att få hjälp med maten är naturligtvis väldigt skönt, men som värd kanske du också vill kunna sitta ner och njuta av den. En cateringfirma kan i många fall se till så att du får hjälp med både upplägg av mat, dukning, servering och även avdukning. Det är dock mycket viktigt att du informerar cateringfirman om detta i samband med bokning.

Servetter – Dina gäster kommer att behöva servetter när de äter. På hemsidor om mat kan du hitta snygga servettvikningar som du kan använda dig av om du känner dig extra pyssling. Vill du inte vika servetterna själv kan du be om att få hyra fina servetter i linne (eller engångsalternativ) av cateringfirman. Naturligtvis kommer du att kunna välja mellan olika färger, material och kvaliteter.

Dukar – Inget bord är komplett utan en snygg duk. Du kan själv välja om du vill använda dig av dina egna eller om du vill att cateringfirman står för detta, självklart mot en avgift. Dukar lämpar sig inte bara för bordet där gästerna ska sitta, utan är även snyggt att ha på ett buffébord. Ett stort plus är att du kan välja mellan mängder av olika färger på dukarna och att du dessutom slipper tvätta dukarna när middagen är slut.

Dekoration till bordet – Det är inte alla som är speciellt förtjusta i att pyssla ihop sina egna bordsdekorationer, samtidigt som en dekoration kan sätta hela tonen för hur en middag upplevs. En cateringfirma kan hjälpa dig att se till så att du får snygga ljusstakar, blomsterarrangemang, blommor till bordet och mycket mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *