Gör dukningen lite festligare

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska få sin snygga dukning att se lite festligare ut. Man kanske har lyckats riktigt bra med att placera allting där det ska vara, men ändå ser det inte riktigt ut som man har tänkt sig. Inför nyår kan det kännas extra viktigt att ha en dukning som verkligen bjuder in till fest och vi vet precis hur du ska lyckas med detta. Vi har samlat enkla och väldigt smidiga dukningstips som du kan använda dig av för att förvandla den mest vardagliga dukning till ett riktigt nyårs party!

Egna menyer – Menyer är något som man vanligtvis bara ser på restauranger, men varför inte göra egna menyer för din nyårsmiddag och ställa fram för gästerna att kika på. I menyn skriver du naturligtvis upp vad som ska serveras och kan även lämna information om de olika drycker som finns att tillgå. Vill du ha en extra snygg meny så använder du dig av rivet akvarellpapper istället för att klippa hårda kanter.

Guld och silver med konfetti – Konfetti finns i alla möjliga former och färger och är ett snabbt sätt att få till dukningen. Är det nyår som gäller kan det vara fint att satsa på guld och/eller silver. Strössla ut dina stjärnor eller konfetti av önskat slag över hela duken och låt gärna lite hamna på ljusstakarna, bordsdekorationen och kanske till och med tallrikarna.

Bordsplaceringar som syns – Vill du ha bordsplaceringar men har tröttnat på de vanliga små lapparna? Då kanske du kan använda dig av julgranskulor istället? Fäst en vanlig etikett på en glittrande julgranskula och skriv sedan personens initialer eller fullständiga namn på etiketten. Det bästa är om du hittar lite finare etiketter, t.ex. i svart med glitter eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *